Народните представители от ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля предлагат спешни мерки

...
Народните представители от ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля предлагат спешни мерки
Коментари Харесай

Предлагат спешни мерки срещу футболното хулиганство: персонални билети и по-лесна забрана за посещения на мачове

Народните представители от ГЕРБ, " Обединени патриоти " и " Воля " оферират незабавни ограничения против футболното безчинство преди началото на българското състезание на 20 юли. 

Това оповестиха през днешния ден в Народното събрание ръководителят на Комисията по младежта и спорта Славчо Атанасов, зам.-министър на вътрешните работи Красимир Ципов, ръководителят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов и зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.

Спешните ограничения плануват насилствената административна мярка за възбрана за навестяване на спортно мероприятие да се постанова от началника на Районното полицейско ръководство след задоволително събрани доказателства.

Към сегашния миг това наказване се постанова от административния съд, само че до момента в който делото тече, лицето може спокойно да участва на футболен мач.

Останалата част от законопроекта против футболното безчинство ще бъде подготвена при започване на другата година. В нея ще бъдат включени спомагателни ограничения, които да покачат сигурността по стадионите.

Предвижда се билетите за спортни мероприятия да бъдат персонилизирани. Там, където това не е допустимо, допускът до събитието ще се реализира чрез документ за идентичност или клубна карта. По този метод по-лесно ще бъдат разпознати лицата, които имат наложена възбрана за посещаване. 

Ще се разшири и видеонаблюдението на стадионите. Ще се вкара задължението да бъдат сложени камери на всеки вход и излаз, както и на всички браншове.

Законопроектът планува още да се регламентира " предписание на стюартите ". Последните ще наблюдават за сигурността по време на спортното събитие и ще се управляват от уредниците на мероприятието. От УЕФА към този момент са дали единодушие да обучат българските стюарти. 

" Когато приказваме за усилване на ограниченията против футболното безчинство, би трябвало да се търси политически консенсус ", съобщи Цветан Цветанов.

Председателят на Комисията по младежта и спорта Славчо Атанасов посочи, че при правенето на законопроекта работната група е употребила опита на Англия, Испания и Италия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР